Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja

Objavljeno 8.04.15. u 11:17h

Povodom osnivanja Svjetske zdravstvene organizacije 7. aprila 1948. godine posebna pažnja se posvećuje obilježavanju Svjetskog dana zdravlja, čime se na globalnoj razini želi ukazati na važnost određenog zdravstvenog problema i obavijestiti širu društvenu zajednicu. Svake godine Svjetski dan zdravlja posvećen je određenoj zdravstvenoj temi, a ovogodišnja tema je sigurnost hrane.

Moja Klinika je u Grand centru na Ilidži organizovala aktivnosti povodom skretanja pažnje na ovaj važni dan u periodu od 10:00 do 16:00 gdje su građani imali priliku da dobiju besplatne medicinske konsultacije sa dr. Belmom Zahirović. Prisutni su imali priliku da rade test znanja iz oblasti medicine, a troje građana sa najboljim rezultatima na testu će biti nagrađeno od Moje Klinike besplatnim sistematskim pregledima.

Zbog velikog odziva i interesovanja građana Moja Klinika planira i u budućnosti organizovati aktivnosti s kojima građanima pokušava približiti značaj zdravlja, zdravog načina života, zdrave ishrane i brige o svom tijelu.