Obilježavanje Svjetskog dana srca

Objavljeno 8.10.14. u 10:04h

Moja Klinika je u ponedjeljak 29.09.2014. organizovala niz aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana srca i upoznavanja građana sa temom srca, srčanih oboljenja i mogućnostima prevencije istih. Građani su imali priliku saznati o ovom projektu Moje Klinike putem novina i radia. Moja Klinika je obezbijedila i nagradu za deset najbržih slušatelja u vidu besplatnih ultrazvučnih pregleda srca.

Tokom čitavog dana su hostese po centru grada dijelile brošure sa ciljem upoznavanja javnosti o važnosti prevencije kardiovaskularnih oboljenja. Također su upućivale na besplatne konsultacije sa dva ljekara, koja su Moja Klinika i Opća bolnica u Sarajevu stavili na raspolaganje na trećem spratu BBI centra u terminu od 12:00 - 18:00 h. Doktorica Belma Oprašić iz Moje Klinike i doktorica Izeta Kurbašić iz Opće bolnice, su u navedenom terminu odgovarale na sve vrste pitanja iz oblasti medicine i dijelile korisne savjete i sugestije u svrhu promovisanja zdravlja i zdravog načina života.

Građani su pokazali ogromno interesovanje za ovu akciju i iskoristili priliku da se informišu o kardiovaskularnim oboljenjima i ostalim problemima koji se tiču njihovog zdravlja i stvaraju im tegobe. Zbog velikog odaziva javnosti Moja Klinika u budućnosti planira organizovati i druge slične akcije koje će skrenuti pažnju na različita oboljenja, eventualnu prevenciju i pravilan način liječenja.